2012-08-20

Misija - Nepriekaištingi plaukai!

Sveiki mano brangiausieji! Kaip ir minėjau, šiandien aptarsime plaukų problemas. Lažinuosi kad apklausus kokį 100 merginų, pusė iš jų būtų nepatenkintos savo plaukais. Tačiau taip pat žinome kad dabar plaukų priežiūros priemonės yra labai brangios, o jų veiksmingumas abejotinas. Taigi ką daryti jei norisi turėti sveikus ir gražius plaukus neišleidus kalnus pinigų? Kaip sakoma - Naminiu būdu !!


Internete naršydama įvairiuose forumuose radau daug merginų kurios dalijasi savais patarimais kaip rūpintis plaukais. Atsirinkau keletą plaukų kaukių kurios skatina plaukų augimą, maitina plaukus, suteikia jiems spindesio ir stiprumo.

1. kaukė kuri maitina ir daro plaukus tvirtesniais.

Tiesiog paprasta kaukė iš naminių produktų kurių lažinuosi kad visos turime.

Reikės:
* 2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
* 2 šaukštų majonezo
* 2 žalių kiaušinių trinių.

Viską sudėjus į dubenėlį maišyti kol gausis vientisa masė. Tada ant sausų plaukų ištepti masę. Pagrinde tepti šaknis. Ištepus geriausia yra užsidėti plastikinį paprastą maišelį ir užsivynioti rankšluosčiu. Kodėl? nes maišelis  su rankšluosčiu sulaiko šilumą ir kaukės naudojimas efektyvesnis. Ir viską atlikus palaikyti kaukę apie 1 - 2h. 
Pasibaigus laikui plaukus tiesiog išskalauti ir perplauti šampūnu. procesą kartoti kas 2 savaites.

Šią kaukę naudoju ir pati :)



2. Plaukų augimą skatinanti kaukė.

1 kiaušinio trinys
1 šaukštas medaus
1 šaukštas ricinos aliejaus
1 šaukštas čemeryčių vandens

Visą šią masę taip pat tepti ant plaukų ir laikyti taip pat apie 1-2 ir perplauti šampūnu. Procesą kartoti 2 kartus į savaitę.



P.S ir šiaip manau dauguma iš jūsų žino kokius stebuklus daro Ricinos aliejus ir Čemeryčių vanduo.
Ricinos aliejų galima naudoti ir blakstienoms bei antakiams. Blakstienas arba antakius ištepkite tuo aliejuku ir palikite nakčiai. Tiksliai kiek dažnai naudoti jį nežinau tačiau manau porą ar 3 kartus į savaitę užtektų.
Taip pat ricinos aliejų galima tepti ir ant nagų. Jie greičiau auga ir tampa tvirtesni, mažiau lūžinėja. Taip pat reikia nagus ištepti prieš miegą ir palikti nakčiai. Plaukus ištepę taip pat galite palikti nakčiai, tik plaukučius supinkite į kasytę ir užsivyniokite kokią skarelę ar rankšluostuką kad neišsiriebaluotų pagalvė. :)
P.S Tik neprisižaiskit! Nepadauginkit! tepkite aliejų atsargiai tik nepriterliokite visos galvos. Nes kai kurioms aliejus gali sunkiai atsiplauti net po 2 plovimo.

O Čemeryčių vanduo taip pat yra veiksmingas, juo reikia tepti plaukų šaknis ir palikti 1-2h ir po to perplauti šampūnu. Pati jį naudojau ir procesą kartojau prieš kiekvieną plovimą. (galvą plaudavau kas 2 dienas)

Šiuos dalykėlius galite įsigyti bet kurioje vaistinėje. Ir kaina jų nėra didelė. Čemeryčių vandens apie 5 litus, o Ricinos aliejus apie 10 litukų.


Cinamonas skatina plaukų augimą - patvirtinta.
 "cinamonas, kaip ir imbieras naminėse plauku kaukėse, atlieka kraujotakos greitintojo funkcija. Tokie aštrūs dalykėliai, kaip ir čili pipiriukas, pagreitina kraujotaka. Pagreitinta kraujotaka = suaktyvintas plauku augimas ir sumažintas slinkimas. Štai kam cinamonas. Tik tokiu atveju jis turetu pakliūti ant plauku šaknų. "

Taigi, jei norite pasidaryti kaukę su cinamonu, galite ją daryti su medumi. Kiekis priklausomai nuo plaukų. Kai kurios merginos tepa tik plaukų galiukus, tačiau kadangi cinamonas turi pakliūti ant šaknų, nes skatina augimą (o plaukai auga juk nuo šaknų) tai kauke tepkite tik plaukų šaknis. Palaikykite apie 1h ir išskalaukite šampūnu.

"Kvapnusis" svogūnas

Štai keletas kaukių į kurias įeina svogūnas. Na, žinokit, visi sako kad svogūno smarvė sunkiai atsiplauna net po kelių plovimų , bet bandyti tikrai verta nes visi atsiliepimai labai geri. o ir kaukės visos labai veiksmingos.


Sutarkuokite svogūnus ir sumaišykite su medumi (santykiu 4:1). Mišiniu įtrinkite galvą, apriškite rankšluosčiu ir palaikykite 30-40 minučių, po to galvą išplaukite šiltu vandeniu. Jei plaukai sausi ir lūžinėja, galima į mišinį įpilti šiek tiek augalinio aliejaus ir įtynus palaikyti 1 valandą. Taip gydytis patariama 1 kartą kas 2-3 savaites.


 Sumaišykite vidutinio dydžio 1 svogūnų galvutės sultis su tokiu pat kiekiu ricinos aliejaus ir 1 kiaušinio tryniu. Šį mišinį įtrinkite į galvos odą ir palaikykite 45 minutes, po to galvą išplaukite šiltu vandeniu, o plaukus iššukuokite.

Užpilkite 30-50 g svogūnų lukštų 1 stikline vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių ir palikite nusistovėti pusę valandos, po to nukoškite. Šiuo nuoviru sudrėkinkite plaukus ir palikite, kol plaukai išdžiūs.

Dar aišku kaip dieną jog visos turime FB, taigi  ten viena mergina turi savo tinklapį pasivadinusi Graziu Plauku Paslaptys, ten yra kalnai visko ko mums reikia. Galite pasidairyti ir ten ko nors.
Taigi šį vakarą lažinuosi kad daugelis iš mūsų vakare sėdės su plaukų kaukėmis. Bent jau aš tai tikrai! Šiandien pasidarysiu cinamono ir medaus kaukę.

O kad plaukai nebeslinktų ir blizgėtų galima juos skalauti įvairiais nuovirais.
Pavyzdžiui dilgėlių nuoviras. Priskynus dilgėlių jas reikia gerai nuplauti ir užplikyti verdančiu vandeniu. Palaikyti šiek tiek kokias 15 min. išrinkti dilgėles ir tuo nuoviru skalauti plaukus. Plaukų slinkimas ryškiai sumažėja, tačiau procesą reikia naudoti reguliariai. Dilgėlėmis skalauti patartina tamsesnius palukus turinčioms merginoms ; )

Šviesiaplaukėms taip pat galima daryti su ramunėlėmis. Brunetėms lazdyno lapų ir žievės, ąžuolo žievės.



Taigi tereikia tik netingėti ir "pasirašyti" kantrybės pažadą ir reguliariai naudoti visas kaukes ir nuovirus. Taigi sėkmės jums bandant ir auginant plaukučius. !!!







1 komentaras:

  1. Jūsų plaukai atrodo labai sveiki ir gražūs. Reikės išbandyti Jūsų pasiūlytas priemones, nes mane jau senokai vargina plaukų slinkimas :)

    AtsakytiPanaikinti