2012-10-19

Misija Nr2 - Tobulas Kūnas!

Sveiki mano ištikimieji skaitytojai. Rašyti šita blogą dabar man tarsi 8- tas pasaulio stebuklas. Pasiilgau kasdien augančių peržiūrų, komentarų ir panašiai. Taigi per tą laiką kol sėdėjau be klavietūros, mano galvoje atsirado be galo daug minčių, kurios tiesiog degė ir maldavo kad jas pasidalinčiau su jumis. :)
Taigi pirmoji mūsų misija buvo - Nepriekaištingi plaukai. Dabar atėjo eilė kūnui - jo taip pat nė už ką negalime pamiršti. Juk visose reklamose merginos laksto su nepriekaištinga oda, kuri tiesiog švyti, yra švelni, o vaikinai švelniai glostydami pirštais panelės kūną tiesiog "lydosi" :) taigi šiandienos mano misija buvo - surasti kuo daugiau būdų kaip mūsų kūną paversti nepriekaištingai švelniu, o oda būtų švelni lyg "kūdikio užpakaliukas" (čia irgi iš reklamų) :)))

Ir žinoma - iš natūralių, naminių produktų kurių tikrai yra pas kiekvieną iš mūsų. Tai naminiai kūno šveitikliai, kurie naikina negyvas odos lasteles, puikiai nušveičia odą, o kartojant procesą reguliariai ji tampa lygi ir švelni. Žinoma į pagalbą ateina ir kūno kremai, kuriuos manau tikrai kiekviena naudojate, taigi dėl kremų galite būti ramios, naujų pirkti ar pačioms gamintis nereikės, tiks ir turimi. :)

Pirmasis ir mano nuomone geriausias kūno pilingas, kurį aš pati visada naudoju yra KAVOS TIRŠČIŲ IR MEDAUS. Tiesiog reikia medaus (geriau kad būtų skystas, lengviau bus tepti) ir kavos tirščių. Tirščiai gali būti likę nuo kavos puodelio, padėjo jums atsibusti prieš sunkią "darbo" dieną, arba jei nėra tiesiog įberkite į puodelį kavos, užpilkite vandeniu (karštu) ir palaikykite keletą minučių. Po to vandenį gražiai nupilkite ir palikite tik tirščius. Tada medų ir tirščius supilkite į vieną dubenėlį ir išmaišykite, dar, kad efektas būtų geresnis,  įlašinkite lašelį citrinos sulčių (citrina skaistina odą, o medus ją pamaitina bei sušvelnina (prieš naudodamos medų, įsitikinkite, kad nesate jam alergiška). Duše ant sudrėkinto kūno ištepkite mišinį ir sukamaisiais judesiais švelniai masažuokite, vėliau tiesiog nuplaukite dušo srove. Visas šis mišinys labai gerai nusiplauna, oda vėliau nelimpa.oda tampa labai švelni. Šis procesas yra superinis ir pirtyje, pasikaitinus ir išsitrynus.... Rezultatas nuostabus :) 
Šį šveitiklį naudoti pakanka du kartus į savaitę. Tik nenaudokite kasdien nes tada greitu metu reikės valyti kanalizacijos vamzdžius užsikimšusius nuo kavos tirščių. :)))

Vakare šios procedūros geriau neatlikti, nes kava tonizuoja. Nepatingėkite ryte atsikelti penkiomis minutėmis anksčiau, tokia rytinė procedūra puikiai atstos Jums mankštą, į mokyklą, universitetą eisite žvali ir gaivi.

Maža gudrybė gurmanėms: prieš gerdamos kavą įsiberkite cinamono ar vanilinio cukraus - po pilingo oda švelniai kvepės maloniu cinamono bei vanilės aromatu!



Dar būtent pirtyje girdėjau, kad galima pasidaryti tokią kūno kaukę. Kavos tirščiai, įdėti medaus, kiaušinio tryni, citrinos sulčių truputėli ilašinti,cinamono ,kakavos po lašeli, jei turite konjako ar brendžiuko, majonezo, išsitrinti, išmasažuoti ir apie 10 min palaikyti, vėliau nuplauti vandeniu.
Kūno kvapas ir švelnumas neišpasakytas ;)

Dar galima tiesiog kavos tirščius sumaišyti su dušo žėle ir naudoti kaip šveičiamąją dušo žėlę. Taip pat labai geras dalykas, pati naudojau ir labai patiko ; )


Dar vienas šveitiklis - Druska. Juoduota. Daug atsiliepimų radau, jog labai puikiai veikia ir oda taip pat yra nepriekaištinga. Na, pavyzdžiui man - netinka. mane išberia. Na bet kiekvienam skirtingai, jei vienam tinka, kitam gali būti priešingai. :)

Jūs pasirenkate natūralius šveičiančius INGRIDIENTUS

Pasigaminkite savo nuosavą kūno šveitiklį! Pasirinkite jūsų mėgstamus kvapus, kontroliuokite šveitiklio grūdėtumą, venkite produktų, kuriems esate alergiški ir susikurkite savo nebrangų, bet vertingą šveitiklį. Jūs taip pat galite pabandyti pasigaminti nedidelį kiekį šveitiklio, jei norite išbandyti receptą. Tai visai paprasta: jums reikės šaukšto, dubenėlio ir talpos produkto laikymui.

1 žingsnis: Pasirinkite druską ar cukrų 

Peržiūrėkite sąrašą apačioje, kad pamatytumėte cukraus ir druskos tipus, kuriuos galima įsigyti maisto prekių, ekologiškų produktų parduotuvėse.

Druska (nuo smulkiausios iki rupiausios)

        Smulki druska
        Valgomoji druska
        Jūros druska
        „Kosher“ druska
        „Epsom“ druska


Cukrus (nuo smulkiausio iki rupiausio)

        Smulkus cukrus
        Rudasis cukrus
        Baltas cukrus
        Turbinado cukrus
2 žingsnis: Pasirinkite grožio aliejų 

Grožio aliejus druską ar cukrų pavers drėkinančia skysta mase, kuri gali būti tepama ant drėgnos ar sausos odos. Peržiūrėkite grožio aliejų sąrašą apačioje, kad pamatytumėte, kokią naudą jie turi odai. Žinoma, jūs galite naudoti ir kelis grožio aliejus. Juos galima rasti maisto parduotuvėse, vaistinėse ar ekologiškų prekių parduotuvėse.

Rekomenduojami grožio aliejai kūno šveitikliams:

        Abrikosų aliejus – jautriai odai
        Avokadų aliejus – sausai odai
        Kokosų aliejus – drėkinantis
        Vynuogių kauliukų aliejus – riebiai, spuoguotai odai
        Jojobos aliejus – drėkinantis visiems odos tipams
        Alyvuogių aliejus – drėkinantis ( bet stipraus kvapu)
        Sezamų aliejus – turi antioksiduojančių savybių
        Migdolų aliejus – drėkinantis visiems odos tipams
        Vitamino E aliejus – gydantis ir drėkinantis
3 žingsnis: Pasirinkite kvapus ir specialus priedus (keli lašai)

Renkantis kvapus jūsų naminiam kūno šveitikliui – fantazija neribota. Galite naudoti bet kokių eterinių aliejų mišinį. Taip pat galite išbandyti kvapus iš savo virtuvės. Pavyzdžiui, vanilės ekstrakto ar citrusinių vaisių. Eksperimentuokite ir paminkite išskirtinį kūno šveitiklį!

Taip pat galite įdėti papildomų ingridientų į savo šveitiklį: alavijo – dėl jo raminančio poveikio; arbatmedžio aliejaus – dėl jo dezinfekcinio poveikio; medaus –  kad pagerintumėte šveitiklio konsistenciją. Jei jums trūksta idėjų, galite peržiūrėti natūralių priemonių parduotuvėse esančių šveitiklių sudėtį.

Jūsų kūno šveitiklio laikymas

Šveitikliai, laikomi šaldytuve, tinka naudojimui iki mėnesio. Tiesiog laikykite reikiamą šveitiklio kiekį duše reguliariam naudojimui. Jei jūsų šveitiklis pakeičia kvapą ar konsistenciją, patartina išmesti jį ir pasigaminti naują. 




Procesas - paprastesnis nei paprastas! Jums reikės cukraus arba druskos ir tokio aliejaus, kokį turite. Aliejus minkština ir maitina odą, o tuo tarpu cukraus arba druskos dalelės ją nušveičia, pašalina nešvarumus ir suragėjusias odos ląsteles. Masažas suaktyvina odos kraujotaką ir taip ji pasiima dar daugiau naudingų medžiagų iš aliejaus.

Druska gali būti įvairaus rupumo, kaip ir cukrus - patrinkite tarp pirštų turimą cukrų ir druską ir nuspręskite, ką naudosite. Aliejų galite naudoti tokį, kokį turite - alyvuogių, saulėgrąžų ar kosmetinį vynuogių kauliukų, simondsijų, kviečių gemalų, migdolų, abrikosų ar kitą.

Jeigu turite probleminę odą, kurią paberia, įlašinkite du lašelius eterinio levandų aliejaus, kuris pasižymi antibakteriniu, odą raminančiu ir gydančiu poveikiu. Jei oda sausa, tiks eterinis rožių aliejus. Riebiai odai naudingas eterinis bergamotės arba arbatmedžio aliejus, sandalmedis padės lyginti raukšles.

Šveičiame tik švarią odą, taip pat geriau, kad ji būtų drėgna ir šilta, taigi nusiprauskite šiltu vandeniu ir mėgstamu prausikliu. Imame šveitiklį pirštais ir masažuojame veidą arba kūną.

Tiesa, jei cukraus ar druskos dalelės atrodo šiurkštokos, tiesiog sudrėkinkite rankas - vanduo aptirpdys kristalėlius ir jie taps švelnesni. Taip drėkindamos rankas masažuokite veidą ar kūną, kol ištirps šveitiklio druska ar cukrus. 

Baigę šveitimą, nuskalaukite veidą vandeniu.


Na, atrinkau pačius geriausius, belieka tik jums išbandyti ir atsirinkti sau tinkamiausia. :)
dar noriu parodyti kokius kremus naudoju aš kad padėčiau savo odai išlikti švelniai, ir išgelbėčiau nuo išsausėjimo. Taip mano oda yra sausa, dėl to aš naudoju riebius kremus. :)

Primo body night care.
Jį naudojau  dar vasarą, bet dabar jo jau beveik nebėra. Ypač gerai būdavo po maudynių kad oda neišsausėtų. Esu davusi ir draugėms pabandyti, tai labai patiko ir joms.
Dėja abejoju ar rasiu kur dar jo nusipirkti parduotuvėse, nes mama buvo iš kažkur užsakiusi, kai į jos darbą buvo atvykę žmones ir siūlė prekes. ;)


Naujas mano pirkinukas. taip pat labai riebus kremas, puikiai drėkina ir saugo mano oda nuo išsausėjimo. ;)




Bėje prisiminusi nepriekaištingų plaukų misiją turiu pasakyti kad šiek tiek patingyniavau ir ne visada reguliariai  naudojau savo išsvajotąjį ricinos aliejų.  :) Visada kažkaip papuldavo taip jog reikia skubiai išsiplauti galva ir greitai bėgti į miestą, arba kai ryte žadėdavau išsiplauti galvą, pramiegojus mokyklą net pavalgyti nespėdavau, tai ką kalbėti apie galvos plovimą ir plaukų kaukes. :( 
Tačiau aš visiškai plaukučių neapleidau. Naudodavau ir kitas kaukes atsiradus laiko, tai pasitaisę mano plaukai ;) Bėje, ricinos aliejų naudojau ir nagams, kaip jau minėjau ankstesniuose įrašuose, jog tinka. Tai nagai mano... Niekada gyvenime nemaniau kad man rudenį pradės augti nagai. Nes maniškiai labai silpni ir užauga normaliai tik vasara, kadangi vitaminų gerti negaliu nes mane nuo jų beria tai vasara gavus natūralių vitaminų jie užaugdavo, o žiema taip ir likdavo trumpučiai. Tačiau dabar, jie auga labai sparčiai, ir nebe taip lūžta, yra žymiai stipresni. Likau švelniai šokiruota tokio rezultato. :)

O plaukučiams nupirkau du labai gerus dalykėlius. :)

AVON aliejukas plaukams. Juo tepu tik plaukų galus, nes po dažymo man jie labai išsausėjo, tačiau tikiu kad jis maniškius išgelbės. jį galima tepti ne tik išsiplovus galva bet ir ant sausų plaukų. Esu turėjusi jį ir prieš tai ankščiau ir keletas draugių yra šį stebuklą naudojusius, tai rezultatais visos liko patenkintos. :)
ir kaina jo nėra labai didelė 20lt. Dabar kaip tik jam yra taikoma akcija ir kainuoja jis tik 14lt. 

Nenuplaunamas plaukų balzamas. Labai maloniai kvepia, juo pasipurškus plaukai yra lengviau iššukuojami. Jis suteikia jiems drėgmės, jų neapsunkina. 

Taigi, tikiuosi pravertė jums, naminės kaukės, šveitikliai ir buvo įdomu skaityti. :)
Kaip jau sakiau, svarbiausia atsirinkti sau tinkamiausia o jau tada niekas negalės atsispirti jūsų kūno švelnumui. :)
Gero jums savaitgalio ir malonių pilingų duše bei pirtelėse.
Bučkis. Myliu ;**



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą