2013-03-18

Keisti savo mintis nelengva....
Tačiau įmanoma - tereikia apsispręsti. Visada į galvą braunasi neigiamos mintys (per sunku, tyngiu, nesugebėsiu)bet reikia išmokti jų neįsileisti. Tiesiog pakeisti jas teigiamomis.O tada jau įgudus smegenys dirbs savaime.. :)



Buvę ir tokių atvejų, kad esant su kai kuriais žmonėmis ar draugais atsisakome kokių nors įpročių ar manierų. Visai nejučiomis. Natūraliai. O kartais ir dėl jų. Nes tarkim jei žmogus nerūko ir jam nepatinka būti rūkančių aplinkoje, jei tau žmogus brangus tu mėgini atsisakyti cigaretės būdama su tais draugais ar kažkokiu žmogumi jo labui. Arba tarkim jei esi negerenčių kompanijoje, juk nesiruoši pasistatyti litro degtinės ir kaip tikras pijokas 'ištaškyti' viską vienas pats. Taip, iškarto kyla mintis - bet juk visada reikia išlikti savimi, o kiti žmonės turi tave priimti tokį koks esi. Taip, bet kai kurių įpročių atsisakymas, ypač žalingų juk gali būti mums į naudą ar ne? Juk laikas po laiko, tie įpročiai tampa visai nebeaktualūs mūsų gyvenime ir suprantame kad laisvai galime išgyventi ir be jų. Mes pakeičiam savo mintis. Automatiškai. Bet kaip ir visiem  pasitaiko jog žmonių keliai išsiskiria ir tada vėl kyla mintis - jei nebėra to žmogaus vadinasi nebėra tikslo, tiesa? Gal iš dalies ir tiesa. Bet jei jau sugebėjome pasikeisti dėl kažko, sugebėkime pasikeisti ir dėl savęs. Savo labui. Kaip sakoma - visada atsiras žmogus kuris mus pakeis visam laikui. Galime iš dalies netgi padėkoti tiems žmonėms kurie pakeitė mūsų požiūri į vienus ar kitus dalykus. Ir jei jie išėjo - turbūt taip turėjo būti. Kiekvienas žmogus ateina į mūsų  gyvenimą su priežastimi: vieni įneša į mūsų gyvenimą skausmą, kiti laimę, bet viso to išvadoje jie paverčia mus tais kokie esame dabar. Todėl reikia išmokti valdyti savo mintis, nepasiduoti pirmam impulsui, kad jei nebėra priežasties reikia viską mesti, kad jei tai atrodo per sunku reikia viską nutraukti, ir jei nesugebėjo kažkas kitas, tai tikrai nereiškia kad nesugebėsi Tu. Nes tu gali valdyti padėtį labiau, nei numanai - ypač tada kai gyvenimas lekia kaip traukinys. Tik tu gali pristabdyti tą traukinį, todėl šiandien skirk laiko sau, išsiaiškinti kas tavo gyvenime kelia sąmyšį ir kaip jį suvaldyti. Galbūt reikėtų daugiau laiko skirti sau, išjungti televizorių, (kuris mano nuomone tik bukina žmones savo kvailomis laidomis) susitikti su žmonėmis kurie padeda augti... Žodžiu padaryk tai nuo ko jautiesi laimingas.


Kai teko lankytis Utenoje, užsukome į "Pegasą" ten mama pirkosi įvairiausio popierizmo, ir pasiekus tam tikrą pirkimo sumą galima dovanų rinktis knygą. Ir nežinau kodėl, bet akį patraukė šita.
Paslapčių dienoraštis, tai asmeninė knyga, padedanti siekti sveikatos, gerovės ir laimės. Visai gal įdomi dovanėlė. Joje pilna motyvuojančių posakių, citatų ir panašių dalykų.

                                  O čia keletas dalykėlių ramybei palaikyti ir jaukumui sukurti. :)

Cheers mano meilės ;**







2 komentarai:

  1. skaitydama kiekvieną sakinį įsivaizdavau save.. tavo straipsnelis vertė susimąstyti. tai didelis pliusas. :)) šaunuolė, rašyk toliau ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tai gyvenimiška patirtis kaip sakoma :D todėl žodžiai gali atitikti kai kurių žmonių situaciją, kaip tavo ar mano :))
      Ačiū už paskatinimą, tu nuostabi ;*

      Panaikinti