2012-06-02

Mini, Midi and Maxi !!!

Visai nesenai po mados viršūnes laipiojo trumpi sijonukai, mini suknutės, vyrukai akis galėjo 'paganyti' į dailias merginų ir moterų kojas, bet sijonukai ir suknutės po truputį vis ilgėjo kol galiausiai maxi sijonai ir suknutės užkariavo mados pasaulį. Žinoma, kiekvienas renkasi pagal savo skonį : Jaunatviškai? - mini.  Rafinuotai? - Midi. Elegantiškai? - Maxi.

Žvelgiant istoriniu aspektu mada ištisus mešimtmečius griežtai diktavo drabužių ilgi, tuo tarpu šiandien svarbesniu tampa konkrečiam žmogui kuriamas įvaizdis, atsižvelgiant į jo stilių, figūrą bei gyvenimo būdą.
Taigi ką reikėtų šiek tiek žinoti apie drabužių ilgius:

MINI - šį sezoną jis nėra toks populiarus,lyginant su midi ir maxi, tačiau neapsiriksi pasirinkusi pūstą ir aptemptą (aišku priklauso nuo kūno formų) variantą. Šis ilgis išryskina kojas ir optiškai jas pailgina, tad nevertėtų per daug išryškinti viršutinės dalies. Tačiau renkantis ilgį nereikia persistengti  ir pasirinkti per trumpo ilgio nes atsisėdus jis dar labiau patrumpėja. 


MIDI - Šį sezoną jis itin madingas. Vyrauja A formos besiplaikstantys, klostuoti, saulės kliošo ar pieštuko formos siluetai, tiek su paaukštintu tiek su pažemintu liemeniu.Šis ilgis patrumpina kojas ir optiškai "sustumia" figūrą, taigi šis ilgis nebūtų rekomenduojamas mažaūgėms merginoms ir moterims. :) Tuo tarpu aukšaūgės,turinčios ilgą liemenį ar norinčios užmaskuoti pilnesnes kojas - atrodys nuostabiai. Be to, neatsiejamas šio ilgio akcentas - aukštakulniai.sukuriantys didesnio ūgio akcentą. 




MAXI - Tikrai gan universalus ir šį sezoną madingas ilgis. Pasirinkus šį ilgį ir pritaikius tinkamas detales - dėvimas bet kur. Slepia kojas, tačiau galima išryškinti kitus kūno privalumus. Išilgintą siluetą būtų labai gražu papuošti aksesuarais.








Dabar kaip žinoti kokio ilgio suknelė tau tinkamiausia? Pagal figūros tipą.

KRIAUŠĖ

Apatinėje kūno dalyje vengti apimtį suteikiančių detalių, blizgių, margų faktūrų ar audinių su laikra (angl. lycra), rinktis tamsesnius atspalvius, šiek tiek į apačią platėjančius A formos arba aiškios konstrukcijos siluetus.
Mini: derėtų vengti šio ilgio, nes pabrėžia problematiškas klubų ir šlaunų sritis.
Midi: idealu ilgis sulig keliais, tačiau reikėtų atsisakyti aptemtų, pieštuko formos ar klostuotų šio ilgio modelių.
Maxi: laisvai krintanti suknelė ar sijonas pažeminta liemens linija – būtent Tau; prie plataus sijono patartina derinti prigludusį viršutinį drabužį.

PIEŠTUKAS

Tinka visi ilgiai, svarbiausia rinktis išryškinančius liemenį ir pridedančius apvalumų siluetus – platėjančius, asimetriškus, šviesių ar ryškių spalvų modelius.
      Mini: tam, kad sukurti pilnumo įspūdį, patartina dėvėti pūstus sijonėlius (pvz. balerinos tipo) ar sukneles, kitu atveju - rinktis blizgius audinius ar eksperimentuoti puošybos elementais, kišenėmis.
Midi: klostuoto sijonėlio ar suknelės variantas puikiai tiks berniukiškai figūrai.
Maxi: nors šio figūros tipo atstovėms tiesūs siluetai nerekomenduojami (nes išilgina figūrą ir nekuria apimčių), įvairiai komplektuojant bei derinant drabužius, papildant tinkamomis detalėmis ar pasirenkant tinkamai raštuotus audinius, maxi sijonai ir suknelės gali atrodyti pritrenkiančiai.

OBUOLYS

Vizualiai sumažinti pilnumą pilvo srityje ir atkreipti dėmesį į kojas padės trapecijos formos sijonai ir suknelės, šviesesni atspalviai bei raštai apatinėje jų dalyje. Vengti derėtų siaurėjančių modelių. 
Mini: jei kojos dailios, pasirinkus tinkamą viršutinės dalies siluetą tikrai galima išdrįsti eksperimentuoti su šiuo ilgiu. Kitu atveju mini rekomenduojama atsisakyti. 
Midi: verta rinktis, tik drabužių ansamblį reikia suvokti kaip visumą, t.y. midi ilgis turėtų tinkamai įsiterpti į teisingai suformuotas vertikalių-horizontalių linijų proporcijas. 
Maxi: puikiai atrodo laisvai krentantys, platėjantys (tik ne pūsti!) sijonai ar suknelės, svarbiausia pasirinkti medžiagą, nukreipiančią dėmesį nuo probleminių zonų.

SMĖLIO LAIKRODIS

Derėtų vengti neišryškinančių figūros (beformių, asimetriškų) modelių.
Mini: rinktis reikėtų atsargiai, nes tinka tik itin lieknam kūno sudėjimui. Vertėtų atsiminti, kad tokio ilgio sijonėlis figūrą gali padalinti į kelias dalis (neišryškinama talija, o tai vizualiai stambina figūrą), todėl rekomenduojama modelius rinktis paaukštintu liemeniu.
Midi: šis itin moteriškas ilgis pavers Tave deive. Rinkis pieštuko silueto, klostuotus, iki kelių modelius. 
Maxi: tai ilgis, kurį būtina turėti savo spintoje. Rekomenduojama derinti su trumpo kirpimo švarkeliu.


TRIKAMPIS

Svarbiausia akcentuoti klubų sritį.
Mini: tinka pūsti, asimetriški modeliai, tuo tarpu kitų siluetų atveju „gelbėtų“ tinkamas audinys – blizgus, ryškiaspalvis, stambių raštų. 
Midi: jei siluetas ir audinys akcentuoja klubus, atrodysi puikiai pasirinkusi šį ilgį.
Maxi: puikus pasirinkimas, ypač modeliai, turintys dėmesį atkreipiančių detalių – telieka pasitelkti fantaziją.


PRISIMINKITE....

Tinkamą drabužio ilgį nustatysi ne vartydama mados žurnalus, o eksperimentuodama prieš veidrodį. Visada prisimink - madinga yra tai, kas tinka būtent Tau. Taigi nebijokite eksperimentuoti!

O Pabaigai turime staigmeną....
Maxi ilgis atkeliauja ir į ZARASUS!

Pirmoji maxi ilgio mylėtoja Milda. Puikus pasirinkimas ir be abejo - aukštakulniai -  neatsiejamas akcentas :)
"Visada pati žinau ko noriu, kas man yra gražu, tinka ir kas yra madinga. Tai yra tiesiog pajutimas, ne kas daugiau." 





Dar viena gražioji dama Agnė. Ji taip pat apsiavusi aukštakulnius ir priderinusi vintažinę rankinę. 
"Aš visada rengiuosi taip kaip man patinka,ir tinka. Niekada nekreipiu dėmesio į aplinkinių nuomonę. Svarbiausia patinka Man."







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą