2012-06-03

Jeffrey Campbell

                                            
                  ekstravagantiškos pelenės 
                        kurpaičių kūrėjas

 Visi, kas dar pamena šią vaikystės pasaką, puikiai žino, kad Pelenė žaviojo princo dėmėsį patraukė būtent savo išskirtiniais krištoliniais bateliais.Viduramžių merginai tai išties drąsu. O kaži, kokį apavą ji rinktųsi, jei pokylis vyktų šiandieną? Gal elegantiškus Jimmy Choo smailiakulnius ar grobuoniškus Christian Louboutin raudonpadžius? Nors jei Pelenė uoliai domėtųsi mados tendencijomis, net neabejoju, kad savo dailias pėdutes padabintų primadoniškais Jeffrey Campbell stambiakulniais.

„Jeffrey Campbell? O ką šis žmogelis reikšmingo madoje nuveikė?“ Šventai tikiu, kad visi, vienur ar kitur, esate regėję šio kūrėjo konceptualaus dizaino avalynę – akį ji tikrai traukia. Tik gal dar neteko išgirsti autoriaus vardo. Negirdėjusieji, susipažinkite – Jeffrey Campbell, avalynės dizaineris iš Amerikos, sulaukęs tarptautinio pripažinimo ir jau  tvirtai apraizgęs visą mados industriją. Tiksliau, jos kojas.


Pradėkime nuo to, kad paties dizainerio sėkmės istorija labai peleniška –  prieš vienuoliką metų karjerą pradėjęs  mažose apšiurusiose dirbtuvėlėse nuosavame garaže, šiandiena Jeffrey Campbell džiaugiasi be galo populiaria savo vardo galanterijos linija Los Angeles miesto širdyje. Verslą įkūręs kartu su žmona Christine ir toliau jį plėtoja šeimos rate. Akivaizdu, jog Campbell‘ų šeimynai sekasi išties neblogai. Ir nieko čia keisto - juk šeimos galva yra ne tik talentingas kūrėjas, bet ir labai nuovokus verslininkas. Vos pradėjęs kurti, įžvalgusis dizaineris mikliai suprato, kad greičiausiai pripažinimo ir pasisekimo rinkoje sulauks kurdamas kiekvienai mada besidominčiai pelenei prieinamas kurpaites. Ir ne vienai ar ne dviems. Joms visoms.

Taip, fenomenali Jeffrey kūrinių sėkmė išties kelia bent jau lengvą nuostabą. Dizaineris tapo tūkstančių stileivų krikštatėviu. Ir visai nesvarbu kokį stilių renkasi naujosios krikštadukros - boho, rock, glam, casual, unisex ar kitą. Nėra tendencijos, kuriai dizaineris neturėtų ką pasiūlyti. Jeffrey išties palaimintas įvairiapusiškumu. Ir puikiu saiko pojūčiu. Taip taip, saiko. Jis kaip niekas kitas sugeba avangardą pritaikyti kasdienybei. Kiekvienas dizainerio kūrinys - tai preciziškai tiksliai apskaičiuotas originalumo ir paprastumo mišinys. Savo kūriniams ekstravaganciją šis meistras dozuoja pavydėtinai tiksliai. Juk Pelenė taipogi sublizgo kuklia ekstravagancija.


Šie aukštakulniai jau tapo dizainerio vizitine kortele. Tvirtos pakulnės. Paslėptas platforminis padas. Dailiai suvarstomi. Agresyviai žavūs. Ir greičiausiai, netgi visai patogūs. Neabejotinai pats ryškiausias Jeffrey kūrybos žvaigždyno šviesulys. Tik atrodo, jog ši žvaigždė palengva virsta super nova. Ką padarysi - pasiekus epogėjų visuomet neišvengiamai ateina nuosmukis. Na, bent šioks toks.  

Taigi pasigrožėkime įdomiais bei populiariais Jeffrey Campbell avalynės linijos kūriniais, kuriuos demonstruoja  žaviosios lookbook.nu stileivos. 










Tai kurgi slypi tos nepaprastos Jeffrey Campbell kūrybinės-komercinės sėkmės paslaptis? Gal atnaujintuose konceptualaus vintažo kūriniuose ar perkurtuose garsiausių mados namų kolekcijų naujienose?

Greičiausiai, ją rasime  paties dizainerio mąstymo prigimtyje. Kūrėjas, besisemiantis įkvėpimo tiek iš Tumblr tinklaraščių merginų, tiek iš aukštosios mados istorijos, vargiai prašaus pro šalį. 

Zarasuose dar Jeffrey Campbell šedevrų dar dėja nemačiau, tačiau jei kada nors pasitaikys proga pamaloninti savo akytes šiais dievo siūstais šedevrais, jie būtinai atsidurs mano blog'e ir rodys pavyzdį visiems Zarasams! ;))

Tikėkimės Campbell'ai atkeliaus ir pas mus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą